تصاویر ویدئویی تأییدشده که با وجود تلاش سنگین پکن برای سانسور، در برخی شبکههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهند که پلیس با چینیهای معترض درگیر شده و از باتوم برای متفرق کردن آنها استفاده کرده است.
گروهی از تحلیلگران معتقدند که این ناآرامیها نشان داده افزایش نارضایتی شهروندان این کشور از مقامهای چین دانست.
مقامهای چین اعلام کردهاند که یک نوجوان پسر بهنام «دانگ» پس از سقوط از ساختمان خوابگاه مدرسه خود، جان باخته است. بر اساس گزارشهای رسمی، این نوجوان در اوایل شبی که این حادثه رخ داده، با یک دانشآموز دیگر درگیر شده بوده است.
مسئولان مدرسه مدعی شدهاند که این درگیری با وساطت یکی از کارکنان این مدرسه حل و فصل شده بود. با این حال، صبح روز بعد، جسد دانگ در پایین ساختمان خوابگاه دانشآموزان پیدا شد.
مقامهای مسئول در چین با اشاره به تحقیقات پلیس این کشور و همچنین نتیجه کالبد شکافی گفتند که مرگ این نوجوان بهطور تصادفی رخ داده است و هیچ نشانهای از قتل یا درگیری در آن وجود ندارد.
با وجود این ادعاها، کاربران شبکههای اجتماعی به سرعت نسبت به این ادعاها واکنش نشان دادند و با زیر سؤال بردن روایت رسمی، مقامها را به پنهان کردن حقیقت یا مخفیکاری در مورد واقعیت این حادثه متهم کردند. برخی حسابهای کاربری ناشناس در شبکههای اجتماعی ادعا کردند که دانگ مورد آزار و اذیت قرار گرفته و مرگ او تنها یک تصادف ساده نبوده است.
این شایعات و تردیدها درباره علت مرگ این نوجوان خشم عمومی را برانگیخت و منجر به اعتراضاتی شد که صدها نفر از مردم در آن شرکت کردند. موضوع آزار و اذیت در مدارس، موضوعی است که پیش از این نیز حساسیتهای زیادی در جامعه برانگیخته و منجر به اعتراضات گستردهای شده بود.
اعتراضات، پاسخی به مقامات
اعتراضات در پوچان بلافاصله پس از انتشار خبر مرگ دانگ آغاز شد. معترضان خشم خود را با پرتاب اشیاء به سوی پلیس و درخواست پاسخگویی مسئولان نشان دادند.
معدود تصاویر ویدئویی منتشر شده نشان میدهند که پلیس با معترضانی که فریاد میزنند «حقیقت را به ما بگویید»، درگیر شده است. برخی از تصاویر ویدئویی همچنین از زخمی شدن تعدادی از معترضان حکایت دارند.
ناآرامیها در این شهر به مدت چند روز ادامه یافت، که نشان از نگرانیهای مشترک مردم داشت.
اگرچه تظاهرات در چین غیرمعمول نیست، اما مقامهای این کشور از زمان اعتراضات در چین علیه سیاستهای کووید-۱۹در سال ۲۰۲۲ نسبت به مخالفتها حساستر شدهاند. مردم در این اعتراضات که نشانه آن برگههای سفید بود بهطور آشکار از حزب کمونیست چین و شی جینپینگ ، رئیس جمهور این کشور انتقاد کردند.
واکنش دولت چین به اعتراضات کنونی در پوچان این بوده است که اهمیت این رویداد را کم جلوه دهد. رسانههای دولتی چین نیز درباره این اعتراضها سکوت کردهاند و پلتفرمهای شبکههای اجتماعی محتوای مرتبط با این رویداد را سانسور میکنند. البته این عدم شفافیت فقط باعث افزایش نارضایتیهای عمومی شده است.
اعتراض های خیابانی در چین پس از «مخفی کاری» دلایل مرگ یک نوجوان شعله ور شد